We hebben een super leuk nieuwtje :

Volgende week vliegt Sanne naar Tanzania. Op zoek naar de verhalen achter de Fairtrade Factory. Om deze met jullie te delen, filmt en fotografeert ze alles. Ook gaat ze inspiratie opdoen voor nieuwe producten en.. natuurlijk genieten van het land.

Waarom gaat Sanne naar de Fairtrade Factory? Ongeveer 5 jaar geleden besloot ze na het zien van beelden hoe kleding gemaakt wordt, dat ze die kleding niet meer wilde dragen. ‘Het idee dat door mijn kleding mensen uitgebuit werden, maakte dat de kleding niet meer zo comfortabel voelde als eerst’. Één persoon minder in winkels (wat al er snel twee werden, + Nieske) zoals H&M en Zara, daar zullen de winkelketens niet wakker van liggen. Maar wist je dat 60% van de opbrengst van een kledingstuk naar het merk en de winkel gaan? Dus met de kleding die je koopt sponsor je vooral het merk en de winkel. Daarom willen wij alleen nog maar goede merken sponsoren en kopen we merken waarvan we weten dat ze hun producten op een verantwoorde manier laten maken. Niet altijd makkelijk. Het is een doolhof met keurmerken, verhalen die elkaar tegenspreken en soms producten die (nog) niet bestaan.

Er bestaan veel filmpjes over rampen, branden, kinderarbeid in de kledingindustrie. Allemaal om ons (wat zeker ook werkt) bewust te laten worden van de huidige situatie. Maar wij missen de oplossing; hoe pakken we het aan, wat zijn de alternatieven?

Fair Trade FactoryInmiddels hebben we veel merken gevonden die op een goede manier te werk gaan. En er is veel informatie te vinden. Daarom vinden wij het tijd voor een positief verhaal: een verhaal dat laat zien hoe het wel kan. Een verhaal waar je blij van wordt: that makes your day yay!

Ongeveer een jaar geleden kwamen we in contact met Fiona, de oprichtster van Fairtrade Factory, een duurzaam en eerlijk naaiatelier.  We zijn super enthousiast over dit atelier en doen ons best om ze te helpen. We maakten een site, foto’s en helpen producten te promoten. Om dit nog beter te kunnen doen, gaat Sanne een kijkje nemen, fotograferen en filmen. Zodat dit atelier nog verder kan groeien.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Sanne dan op haar trip naar Tanzania via instagram.com/sannevhelden! En wil je iets weten? Stel vooral vragen!

 

 

Previous PostNieuwe pop-up Silo S
Next PostYAY we waren in Afrika en wat was het heerlijk!