Eten waar je vrolijk van wordt! Het stond al een tijdje op ons lijstje; een taart zonder graan en suiker maken. Maar het kwam er gewoon nooit van. Op Pinterest hebben we veel recepten verzameld, maar om de een of andere manier hebben we de stap om het gewoon te doen nooit genomen. Tot nu! Het is toch gebeurt. Een Raw en zelfs vegan cheese cake zonder kaas. Zijn de ingredi├źnten lastig? Nee. Is het veel werk om te maken? Nee. Dus geen enkele reden om net zo lang te wachten als wij deden!

 

Wat heb je nodig:

  • 1 cup rauwe pecannoten
  • 4 grote nedjooldadels (100gram)
  • 1 cup rauwe cashewnoten
  • 250 gram rood fruit (vers of uit de diepvries)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Springvorm 16cm doorsnede / of een cakeblik

taart

Let’s get baking:

Het recept is voor een kleine taart. Gebruik daarom een springvorm van ongeveer 16 cm doorsnede of een cakeblik. Je denkt misschien; dat is weinig taart. Wees niet bang! Je snijdt er kleine puntjes van want de taart zit bomvol noten en vult goed.

  • Laat de cashewnoten wellen: leg de cashewnoten in een bakje met water
  • Smelt de kokosolie au bain marie
  • Ontpit de dadels en doe ze met de pecannoten en 1 eetlepel gesmolten kokosolie in een keukenmachine of blender. Laat de machine draaien tot het een gladde massa is geworden.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm of het cakeblik. Duw het goed aan (met de bolle kant van een lepel of je handen).
  • Doe de cashewnoten + de rest van de kokosolie in de (schone) machine en blend de noten. Voeg dan de vruchten toe en laat weer draaien tot het een mooie gladde massa is geworden
  • Verdeel de cashew-vruchtenlaag over de pecannoten in de vorm.
  • Zet de vorm 2 uur in de koelkast.
  • Lekker smikkelen!

taart

Ga je de taart ook maken? Wij vinden het leuk om het resultaat te zien! Stuur ons een tweet (@StudioYay) of tag ons op Instagram (#studioyay)

Special tnx groenemeisjes voor het basisrecept en mooie foto’s die ons overhaalde om de taart te maken!

Previous PostAchter de schermen
Next PostTess