De limited van april is gemaakt door Madelon van der Avoort. Ze werkt in het Stedelijk Museum Den Bosch waar ze educatieve programma’s ontwikkeld en ze geeft lessen beeldende vorming op basisscholen. Daarnaast is ze illustrator en heeft het geluk dat ze op sommige momenten mag werken in haar serre, tuin of midden in de stad (wat natuurlijk de nodige inspiratie oplevert!).

Naast kunst en tekenen houdt ze veel van schilderen, haar kat, carnaval en… drukken. Afgelopen weken heeft ze cursus gevolgd in het drukkerijmuseum. Ze geeft jullie kijkje achter de schermen bij het maken van de limited van april.

“Ik houd heel erg van ‘analoge’ technieken, teken graag met pen en aquarel maar ben de laatste tijd ook erg bezig met het zoeken naar (nieuwe) druktechnieken. Tijdens mijn opleiding heb ik me erg verdiept in het maken van en experimenteren met etsen. Door een kennismaking met het oude drukkersvak in het drukkerijmuseum in Etten-Leur ben ik weer een beetje verliefd geworden op het werken met zware persen en vette inkt. Resultaat hiervan zijn de kaartjes die ik gemaakt heb voor studio YAY.

Je kan de kaartjes zien als een soort ‘analoog’ sms-je of app-je. Een kort en persoonlijk berichtje dat je kan gebruiken om even van je te laten horen, dat leuke recept mee te geven of om iemand iets te laten weten. Al het drukwerk is gemaakt met een oude duitse korrex-pers, met verschillende kleuren inkt op grijsboard van 2 mm dikte en wit passe-partout papier.

Wil je meer werk van Madelon bekijken? Check www.madelonvanderavoort.com

april

april

april

Previous PostYou can never have too much...
Next PostCheesecake