YAY! Op naar het grootste feestdiner

Gastblog van Janneke over haar feestdiner voor 1200 man! 

schermafbeelding-2016-12-08-om-20-12-16De komende feestdagen kook ik voor twaalfhonderd man. Tot nu toe kwam ik nooit verder dan een diner voor acht… Ik kan er dus wel wat hulp bij gebruiken! 

Met de feestdagen in het vizier denken we allemaal weer na over wat we dit jaar op tafel zullen zetten. Nooit eerder brainstormde ik over een feestdiner voor twaalfhonderd mensen. Wat zet je dan op tafel? Of beter gezegd: hoe maak je zo’n hoeveelheid eten klaar?
16 december vlieg ik alweer voor de derde keer dit jaar naar Lesbos voor vrijwilligerswerk op vluchtelingenkamp Kara Tepe. Sinds de Turkijedeal van afgelopen 20 maart zitten er in Griekenland zo’n zestigduizend vluchtelingen vast, waarvan meer dan zesduizend op Lesbos. Verder Europa in mag niet, terug kan niet. De kampen zijn er overvol. En nog iedere dag komen er nieuwe boten aan, de afgelopen weken zelfs meer en meer.

schermafbeelding-2016-12-08-om-20-12-37De meeste vluchtelingen wachten inmiddels al bijna een jaar hun proces af. Voor de tweede keer gaan ze in nylon festivaltentjes de koude winter in. Stichtingen en vrijwilligers proberen te helpen waar ze kunnen, maar het grootste kamp op Lesbos is een gesloten overheidskamp en niet toegankelijk voor vrijwilligers. Kara Tepe is een kleiner kamp, waar zo’n 1200 mensen wonen die extra zorg nodig hebben. De omstandigheden op dit kamp zijn naar omstandigheden goed, al bieden de tenten ook hier in de winter te weinig bescherming tegen de kou. Overdekte gemeenschapsruimten zijn er niet door een gebrek aan ruimte en geld. Wel helpen vrijwilligers hier met het bereiden en uitdelen van maaltijden, het verzorgen van kinderprogramma’s voor de honderden kinderen die niet naar school mogen en andere dagelijkse werkzaamheden op het kamp.

Help jij me mee via YAY?

Terug naar de feestdagen! Want ondanks de ellende proberen de vluchtelingen en de vrijwilligers op het kamp iedere dag tot een mooie dag te maken. Wat mij betreft is er geen mooier en warmer gebaar dan het bereiden van een feestelijk diner voor alle mensen in het kamp. Help jij me mee via de toffe kerstkaarten van Studio YAY? Koop jij een set kaarten voor  7,50 euro, dan gaat er 5,- euro rechtstreeks naar het Kara Tepe-feestdiner.
Meteen bestellen? Stuur dan een mail naar lesbos@studioyay.nl

Dankjewel!!
kerst3kerst2kerst

Posted on 06/12/2016 in limited edition, Nieuws, YAY

Share the Story

Back to Top